2011. december 9., péntek

Fagyi szelet

Egy színes, könnyű desszet bármilyen alkalomra és az elkészítés sem bonyolult.



Tészta hozzávalók:
4 tojás
20 dkg cukor
30 dkg liszt
1 csomag puncs pudingpor
1 csomag sütőpor
1 csipet só
6 evőkanál víz

A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel. Apránként hozzáadjuk a pudingporral és sütőporral elkevert lisztet, majd a tojásfehérjék keményre vert habját. 180 fokon kb 20 percig sütjük.

Krém:
3 tojássárga
3 evőkanál liszt
2,5 dl tej
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
2 vaníliás cukor

A tojássárgákból, lisztből, tejből sűrű krémet főzünk. Ha kihűlt hozzákeverjük a porcukorral és vaníliás cukorral habosra kevert margarinhoz. Bevonjuk a krémmel a piskótalapot.

Díszítés:
2 dl tejszín habbá verve
ízlés szerint kakaópor vagy csokireszelék

A krémre rásimítjuk a tejszínhabot és tetszés szerint dekoráljuk a sütemény tetejét. Én most a téli hangulat miatt hópelyheket vágtam ki papírból sablonnak, és azokat szórtam körül kakaóporral. Úgy a legfinomabb ez a süti, ha legalább egy napot áll a hűtőben, míg összeérnek az ízek.

1 megjegyzés: